Снимка PexelsРесторантьорите отново обвиниха държавата, че не подпомага както трябва бизнеса

...
Снимка PexelsРесторантьорите отново обвиниха държавата, че не подпомага както трябва бизнеса
Коментари Харесай

Ресторантьорите: Държавата не се грижи за частния бизнес във времената на криза

Снимка Pexels

Ресторантьорите още веднъж обвиниха държавата, че не подкрепя както би трябвало бизнеса в изискванията на пандемията от ковид.

Мярката 60/40 не е за поддръжка на бизнеса, а с нея страната подкрепя главно... страната. Това декларират от Българската асоциация на заведенията и Съюза на заведенията в България.

Те показват, че според разбор на данните на Национален осигурителен институт до момента именно държавни компании са най-големите чисти бенефициенти по антикризисната мярка за опазване на заетостта.

Най-висока сума - 45,5 млн. лв., е отишла за " Рудник Трояново - Север ", част от " Мини Марица-изток " ЕАД. На второ място пък е " Рудник Трояново - 1 " с 38,4 млн. лв., а на трето по обща сума на обезщетенията са " Български пощи " - 32,6 млн. лв.. Челната петица се добавя от казанлъшкия производител на оръжия " Арсенал ", получил 30 млн. лв. от старта на програмата до през днешния ден, и " Рудник Трояново 3 ", също част от " Мини Марица-Изток " ЕАД. Още 3,4 млн. лв. са получили " Мини Марица-Изток " като централа.

От СЗБ и БАЗ декларират, че с новите условия да се потвърждава спад от 30 или 40% в оборота по отношение на 2019 година, от което зависи и процентът на подкрепяне, програмата става на процедура неработеща за частния бизнес, защото такива спадове действително значат банкрут. Освен в случай че компанията не е държавна.

" Така още един от митовете, че страната се грижи за частния бизнес във времената на рецесия бе опроверган! Това е мотив още веднъж да заявим - не ви желаеме подаянията, които така и така ги няма! Оставете ни да работим ", упорстват от сектора, написа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР